Boom Juridisch lanceert open access-platform voor advocaten

14-03-2014Educatieve mediaBoom Juridisch lanceert open access-platform voor advocaten

Het eerste juridische open access-platform speciaal vóór en door advocaten is een feit: Open Access Advocate (OAA) van Boom Juridische uitgevers is live. Het is een unieke manier van juridisch publiceren die in Nederland en elders in Europa nog niet eerder is toegepast. OAA biedt advocaten de mogelijkheid hun artikelen te publiceren op een voor iedereen gratis toegankelijk platform. Dit kunnen zowel nieuwe als reeds elders gepubliceerde artikelen zijn. Bij nieuwe artikelen bieden we de auteur tevens editing, peer review en uitgebreide promotie. Daarnaast draagt onze advisory board bij aan de blijvende vernieuwing van dit platform en de hoge kwaliteit van artikelen. De advisory board bestaat uit 8 prominente juridische professionals en hoogleraren.


Open access vindt haar oorsprong in wetenschappelijk uitgeven. Een belangrijk argument is dat publicaties van wetenschappelijk onderzoek dat gefinancierd is met publieke gelden voor het publiek, gratis online toegankelijk dienen te zijn. OAA past het concept van open access op geheel eigen wijze toe en hanteert een combinatie van 'green' en 'gold' open access. Bij de groene route archiveren auteurs een eerder gepubliceerd artikel in een databank (repository) dat gratis toegankelijk is voor iedereen. Bij de gouden route betalen de auteurs die de artikelen aanbieden in het geval van plaatsing voor de diensten die het platform levert: selectie, redigeren, peer review (light of double blind), publicatie op het platform en marketing van auteur en artikel (via social media en alerts).

Wirt Soetenhorst, directeur Boom Juridische uitgevers: 'Met Open Access Advocate hebben we een mooi idee omgezet in een echt product. Het platform speelt in op de veranderende publicatiewensen zoals die leven bij advocatenkantoren in Nederland. Men wil met artikelen doelgroepen, zoals bedrijfsjuristen, direct en snel benaderen. Wij zorgen voor validering, peer review en optimale vindbaarheid. Ik durf te beweren dat we de eerste juridische uitgeverij zijn die met dit concept komt.'

 

Inct.formatie 2014: Het congres voor uitgevers

Meer dan 20 topsprekers, waaronder Sjuul Paradijs (De Telegraaf), Dan Hassler-Forest (Transmedia) Diederik van Leeuwen (Stichting Bibliotheek) & Harrie van Luxemburg (Kluwer)

Nu met korting voor vroege vogels (€ 195,00)
Meer informatie en aanmelden

Download artikel
Reageren