Mei 2014

Mei 2014Maria van Oosten is een opmerkelijke uitgever. Vanaf de grond bouwde ze het enige Nederlandse magazine voor lesbische en biseksuele vrouwen op: Zij aan ZijHoewel de laatste jaren werden gekenmerkt door tegenslagen, zet zij vanuit haar woning aan een Amsterdamse gracht dapper door. Een mooi verhaal over een ‘kleine’ uitgeverij waarbij alles een roze randje heeft.

Het schip keren of (toch) de boot missen?
Uitgevers van kranten en tijdschriften moeten nieuwe wegen in slaan. Maar hoe doe je dat als traditionele uitgeverij? Inct vond op het Digital Innovators’ Summit in Berlijn twee cases van uitgevers die succes behalen met onconventionele oplossingen.

Alle sociale-mediaberichten op een dashboard
Uitgevers gebruiken massaal sociale netwerken om contact te houden met hun publiek. Aangezien er steeds meer netwerken bijkomen, is dat een steeds omvangrijker klus. Met handige tools blijft het behapbaar.

Hoe krijg je een boek op tv?
Iedere auteur en uitgeverij wil het, weinigen krijgen het: aandacht voor hun boeken op tv. Hoe kom je er toch tussen? Vijf redacteuren van programma’s die veel aandacht aan boeken besteden, lichten toe wat boeken en schrijvers in hun ogen aantrekkelijk maakt.

Een tijdelijke winkel helemaal voor jezelf
Steeds meer uitgevers ontdekken de pop-up store, een tijdelijke winkel waarin zij hun boeken promoten en verkopen. Soms gebeurt dat rondom het nieuwe boek van één schrijver, soms ter gelegenheid van een jubileum en soms besluit de uitgever meteen maar het hele fonds in de winkel te leggen.

Contentstromen kanaliseren met redactionele systemen
Het hart van de uitgeverij wordt nog steeds gevormd door het redactionele proces: het beheren van teksten en beelden. Maar dat proces is veel complexer geworden, nu er verschillende contentstromen zijn die bij verschillende publicaties op verschillende media terecht komen. Deze software helpt.

Hoe de iPad het onderwijs verovert
Steeds meer onderwijsinstellingen ontdekken de iPad. Dat geldt niet alleen voor de bekende Steve Jobs-scholen. Bijna iedere school in Nederland heeft wel enkele iPads in bezit. Een software-update maakt het beheer van de tablets eenvoudiger. Goed nieuws voor scholen én uitgevers.

Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login