inct.trends&topics: mei 2015

inct.trends&topics: mei 2015In inct.trends&topics blikken we aan het begin van de maand terug op het nieuws in de sector en geven we daar structuur en duiding aan. In dit nummer blikken we terug op het nieuws van april.

Terwijl Microsoft met Windows 10 een plaats de mobiele markt hoopt te veroveren is Apple vooral bezig met zijn Watch. Dirkjan van Ittersum houdt de oude giganten in de gaten.

De Kamer handhaaft de vaste boekenprijs. Volgende juridische horde is de bundeling van print en digitaal. Ondertussen gaat het – in de steden – steeds beter met de boekhandel, ziet Jeroen Kans.

Michiel Hatenboer is in de cijfers van het CB gedoken en ziet dat de markt weer aantrekt, al geven de percentages een ander beeld dan de absolute cijfers.

Ze hebben dezelfde doelgroep en dezelfde smaak, dus waarom zouden ze niet samenwerken? Marloes de Moor vertelt hoe Sanoma en V&D gaan samenwerken in het retailtainment.

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft de toekomstscenario's voor de journalistieke sector in kaart gebracht. René van Zanten geeft een update en luidt de noodklok.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login