Wat is ePub?

Dynamisch alternatief voor PDF

Auteur: Redactie inct - Michiel Hatenboer Educatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | Vakmedia
voeg toe aan mijn kennisbank

Met de opkomst van het elektronische boek en de ontwikkeling van mobiele apparaten om mee te lezen ontstond rond de eeuwwisseling behoefte aan een softwareformaat waarmee teksten goed op een klein beeldscherm konden worden weergegeven. 

Het International Digital Publishing Forum (IDPF) was de drijvende kracht achter het ontwerpen van een format voor de vrije uitwisseling van reflowable (herschikbare) e-books. In de beginjaren van het e-book en de e-reader had iedere fabrikant zijn eigen bestandstype. Het grote aantal commercieel geïnspireerde softwareformaten voor e-books was de IDPF een doorn in het oog. Eind 2007 introduceerde deze organisatie daarom het open e-book formaat ePub, met alle specificaties van dit nieuwe bestandsformaat. Inmiddels is ePub aan versie 3 toe.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen