BKSY: een boeken-deel app

24-06-2015Publieksmedia

‘Door onze boeken ‘slim’ te delen en uit te lenen vormen we samen de grootste en leukste bibliotheek.’ Dat was de gedachte van Utrechtse ondernemers Robbin Reijnen (28) en Peter Knol (34) achter de mobiele app genaamd ‘Bksy’. De eerste versie van de applicatie is nu al beschikbaar voor Android gebruikers. Vanaf vandaag 24 juni is de officiële lancering van de app en vanaf dan is deze ook beschikbaar in de App Store.

De ‘nieuwe bibliotheek’ is slim, sociaal en heeft ieder boek te leen. Met deze visie bouwden Robbin Reijnen en Peter Knol ‘Bksy’ (spreek uit: boeksie), een mobiele app waarmee we gebruikers boeken kunnen delen met vrienden. ‘Samen hebben we enorm veel boeken, die we maar een enkele keer lezen. Door de boekenplank met elkaar te delen via Bksy krijgen ze toegang tot de boeken van onze vrienden, collega’s en buren.’ aldus Reijnen. Dit gaat vrij simpel. Door de ISBN-code van het boek te scannen belandt het boek direct in de persoonlijke boekenlijst. Nu kunnen vrienden een verzoek doen dit boek te lenen. Een boek uitlenen en vergeten aan wie, dat is passé omdat de app bijhoudt aan wie je je boeken hebt uitgeleend! Deeleconomie
Mensen delen tegenwoordig steeds meer spullen met vrienden, collega’s en buurtgenoten. De oprichters hebben met de nieuwe app zich volledig gericht op het delen van boeken. ‘Een boek is perfect om te delen. Een boek zegt veel over de lezer, we leren elkaar door beter kennen. De goed gevulde boekenkast is noch steeds een statussymbool’, legt Knol uit. ‘Anderzijds is het een product dat we vaak uitlenen, nadat we het zelf uitgelezen hebben. Alleen ging dat tot nu toe altijd nog vrij omslachtig.’ Boeken delen moet met de nieuwe app een stuk makkelijker, socialer en ook leuker worden.

Download artikel
Reageren