Augustus

Augustus

In dit nummer:

Geneviève Waldmann, directeur-uitgever bij Luitingh Sijthoff, is in het nieuws als een van de mensen achter Elly’s Choice. Ze blijkt ook te jubileren: ze is 25 jaar werkzaam in het boekenvak. Twee goede redenen dus om naar het hoofdkantoor van Luitingh Sijthoff af te reizen voor een goed gesprek over het algemene boek, digitaal lezen en 25 jaar boekenvak.

‘Onze core business zal het niet worden’
Volgens experts is het toekomstperspectief van winkels gelegen in de omnichannel-benadering: een vergaande integratie tussen de verkoop in de winkel zelf en online technieken om die verkoop te stimuleren. Met de verkoop van e-books lijkt de Nederlandse boekhandel zich die filosofie ter harte te hebben genomen. Maar de verkoop blijft achter bij de verwachtingen.

Tom Kabinet en de strijd om het tweedehands e-book
Sinds de start van het bedrijf in juni 2014 doet Tom Kabinet veel stof opwaaien in de uitgeefwereld. Juridische procedures en nieuwe initiatieven van het bedrijf volgen elkaar in hoog tempo op. Dat weerhoudt Tom Kabinet er niet van met nieuwe initiatieven te komen die de boekenmarkt nogmaals opschudden.

De prentenboeken van Somoiso

Digitaal publiceren biedt niet alleen kansen voor gevestigde uitgevers. Afgelopen jaren grepen ook nieuwe uitgevers de digitale mogelijkheden met beide handen aan. Somoiso is een goed voorbeeld. De uitgeverij waagde in 2012 de sprong in het diepe.

Markt voor e-books groeit
traag na een flitsende start Toen het e-book in 2007 werd geïntroduceerd, werd een revolutie in de uitgeefwereld voorspeld. In landen als Nederland en Frankrijk die aan de wieg stonden van het elektronische boek, is de acceptatie bij het grote publiek een stuk lager dan in de Angelsaksische landen. Maar zelfs in de VS beginnen de grenzen van de groei in zicht te komen.

Boeken en magazines in de digitale etalage
Nu e-books en digitale magazines ingeburgerd raken, kunnen uitgevers niet meer om digitaal publiceren heen. Maar hoe komen deze publicaties in de digitale etalage? Met deze tools komt u een heel eind.

En verder
Hoofdredactioneel
Kort
Snoepwinkel
Nieuws van inct
Column Marieke van der Donk
Recensies

Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login