Koen Clement stopt als directeur van WPG

Redenen van opstappen zijn persoonlijk

08-04-2016Koen Clement stopt als directeur van WPGKoen Clement heeft gisteren aangekondigd te gaan stoppen als algemeen directeur van WPG Uitgevers.

Clement was algemeen directeur sinds 2008 en geeft aan dat er 'familiale redenen' zijn waarom hij stopt en terugkeert naar België. Hij blijft aan tot er een opvolger gevonden is.
Clement is directeur geweest in roerige tijden voor WPG waardoor een flinke re-organisatie nodig was.  Zijn vertrek moet nog middels een officieel presbericht bevestigd worden. Speculaties over de redenen zijn onder meer de onrust bij Vrij Nederland en het uitblijven van een goede digitale strategie voor WPG. Zelf houdt Clement het echter bij persoonlijke redenen. Hij en zijn vrouw hadden al besloten terug te willen naar Vlaanderen. Dat was ook één van de redenen waarom Clement in beeld was al mogelijke baas bij de commerciële omroep VRT.

Femke Halsema, voorzitter van de Raad van Commissarissen van WPG: "Dit is een persoonlijke beslissing van Koen, die we vanzelfsprekend respecteren maar ook zeer betreuren. Hij was voor WPG de ideale moderne ondernemer die inspeelt op een moeilijke markt en tegelijkertijd begrijpt welke culturele waarden daarbij moeten worden verdedigd. Onder zijn leiding heeft WPG in financiële prestaties een aantal van haar beste jaren gekend. De laatste jaren, toen de markt voor boeken en tijdschriften onder druk kwam te staan, heeft hij WPG vaardig door een moeilijke reorganisatie geloodst. Aan hem danken we dat het gemoderniseerde bedrijf nu op volle kracht aan een nieuwe fase is begonnen."
 

Download artikel
Reageren