Onrust bij HMC en Persgroep houdt aan

Reorganisaties zorgen voor spanning tussen redacties en directies

16-02-2017Onrust bij HMC en Persgroep houdt aanZowel bij de huis-aan-huis-bladen van de Persgroep als bij de lokale kranten van TMG, oftewel de Holland Media Groep, blijven de voorgenomen reorganisaties tot spanning tussen de redactie en de directie leiden.

De directie van de Holland Media Combinatie (HMC) heeft de redactieraad van de regionale dagbladen opgedragen om hun verzet tegen hoofdredacteur Arjan Paans te staken. Die stemt in tegenstelling tot de redactieraad in met de plannen van de directie om de redacties sterk te verkleinen en meer kopij uit De Telegraaf en andere TMG-titels door te plaatsen, ten koste van het lokale nieuws. Vandaag overlegt de redactie over de oproep van de directie, die door hen wordt gezien als een bevel om hun verzet tegen de reorganisatie te staken.
 
Bij Persgroep is de toon iets minder hard, maar zijn de tegenstellingen even groot. De huis-aan-huisbladen worden gereorganiseerd, waarbij tientallen banen verloren gaan en vaste krachten vervangen zullen worden door freelancers en vrijwilligers. Volgens de NVJ wordt daarmee de cao voor de huis-aan-huisblad journalisten uitgehold. De redacties zijn ervan overtuigd dat er wel mogelijkheden zijn om de kranten op een verantwoorde manier te blijven exploiteren. De voorgenomen reorganisatie zou volgens hen onvermijdelijk tot de ondergang van de huis-aan-huiskranten van De Persgroep leiden.
 
Meer over de onrust bij de kranten op Villamedia.
 

Download artikel
Reageren