Boekwinkels VS verzamelpunt Trump-tegenstanders

Politiek rumoer in winkels waar vroeger gefluisterd werd

16-02-2017Nieuwsmedia | PublieksmediaBoekwinkels VS verzamelpunt Trump-tegenstandersIn verschillende steden in de VS verzamelen tegenstanders van president Trump zich in boekwinkels om bijvoorbeeld via brieven, kaarten en e-mail hun zorgen bekend te maken aan congres- en senaatleden. Ook worden er ondersteuningsacties voor immigranten en moslims georganiseerd.
 
De reden waarom juist de boekhandels worden gekozen is tweeërlei: enerzijds hebben ze een hoop informatie in huis die kan helpen om ‘fake news’ te weerleggen, anderzijds zijn het plekken waar sowieso meer tegen- dan voorstanders van Trump komen.
 
Uiteraard worden er ook veel exemplaren van 1984 van George Orwell, It Can’t Happen Here van Sinclair Lewis en andere boeken over politiek, fascisme, totalitair bestuur en sociale rechtvaardigheid verkocht. Sommige boekhandels hebben zelfs een speciale #Resist-tafel ingericht.
 
Niet alle boekhandels doen mee: ketens als Barnes & Noble, met klanten aan beide zijden van het politieke spectrum, nemen geen standpunt in. Andere maken een selectie van politieke boeken met enerzijds een linkse, anderzijds een rechtse signatuur.
 
Het hele verhaal staat op The New York Times.
 

Download artikel
Reageren