Ravensburger en Sweek organiseren schrijfwedstrijd voor jongeren

Op zoek naar schrijftalent via mobiel publicatieplatform

09-03-2017Ravensburger en Sweek organiseren schrijfwedstrijd voor jongerenRavensburger en Sweek hebben de schrijfwedstrijd ‘SchreibMitRavensburger’ (Schrijf met Ravensburger) gelanceerd, een Young Adult schrijfwedstrijd voor ambitieuze auteurs. De deelnemers plaatsen hun verhaal op Sweek, een wereldwijd platform voor lezen en schrijven, en maken kans op een uitgeefcontract bij Ravensburger.

De wedstrijd

SchreibMitRavensburger is open voor alle ongepubliceerde YA verhalen en boeken in het Duits. Het manuscript moet minimaal 50.000 woorden hebben en tussen 1 maart en 30 Juni 2017 geupload zijn op Sweek met de tag #SchreibMitRavensburger. De Sweek community stemt voor het beste verhaal t/m 14 juli 2017. De vijf verhalen met de meeste volgers (en een wildcard deelnemer geselecteerd door Ravensburger) worden beoordeeld door een professionele jury, die de winnaar van de wedstrijd zal bepalen. De winnaar van het uitgeefcontract (e-book) zal 22 september 2017 worden aangekondigd tijdens een exclusief evenement bij Ravensburger.

Dr. Anuschka Albertz, uitgeefdirecteur bij Ravensburger: ‘We zijn op zoek naar nieuwe talent in het groeiende Young Adult genre. We geloven dat er veel getalenteerde schrijvers zijn wiens werk nog ontdekt moet worden. Samen met de lezers kunnen we deze auteurs vinden.’

Unieke samenwerking: mobile meets traditional

De samenwerking tussen Ravensburger en Sweek is een nieuwe manier om talent te ontdekken en om verschillende uitgeefvormen te combineren: traditioneel, mobiel en sociaal. Door te beginnen met schrijven op Sweek, kunnen ambitieuze schrijvers een fanbase opbouwen voordat ze een boek hebben uitgegeven. De fans bepalen vervolgens 5 van de 6 finalisten.

Sabine van der Plas, co-founder van Sweek: ‘We geloven dat de ‘nieuwe rocksterren van het schrijven’ voortkomen uit platformen zoals Sweek, waar schrijvers een trouwe groep volgers kunnen opbouwen en onmiddellijke feedback kunnen krijgen. We zien dit al gebeuren met de smartphone generatie, die sociaal lezen en schrijven. We zullen op korte termijn meer van dit soort schrijfwedstrijden - in diverse continenten – lanceren.’

Meer details over de wedstrijd, inclusief voorwaarden [in het Duits].

 

Download artikel
Reageren