Twitter toont welke informatie je deelt

Advertenties sterker gepersonaliseerd

18-05-2017PublieksmediaTwitter toont welke informatie je deeltTwitter heeft een onderdeel aan de pagina privacy-instellingen toegevoegd waarop gebruikers kunnen zien welke informatie de dienst deelt met adverteerders. Gebruikers kunnen opvragen wie er adverteren en ze kunnen het ontvangen van gepersonaliseerde advertenties uitschakelen.
 
Op de Your Twitter -pagina staat op welke persoonlijke informatie de gepersonaliseerde advertenties zijn gebaseerd. Het gaat om een lijst met interesses, die is samengesteld aan de hand van het profiel en de activiteit van de gebruikers. Het is mogelijk om interesses uit de lijst te verwijderen.
 
Gebruikers kunnen een lijst opvragen met de accountnamen van alle adverteerders die mogelijk interesse in hen hebben. Twitter wijzigt zijn privacybeleid onder meer omdat het nu met andere partners werkt voor het weergeven van gepersonaliseerde advertenties. Gebruikers moeten daar wel toestemming voor geven. Helaas is de mededeling die je te zien krijgt als je toestemming geeft zo vaag dat het bijna misleidend is. Als je echt wilt weten waarvoor je toestemming geeft, moet je naar de instellingen-pagina.

Download artikel
Reageren