'Ik, Robot' gratis tijdens Nederland Leest

Jongeren krijgen ‘Cyberboy’

18-05-2017Publieksmedia'Ik, Robot' gratis tijdens Nederland LeestIk, robot is geschreven door Isaac Asimov. Het is een futuristische raamvertelling rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Tijdens Nederland Leest, van 1 t/m 30 november 2017 krijgen zowel leden als niet-leden van de bibliotheek het cadeau.
 
In het boek ontmoet Susan Calvin een verliefde robot, maar ook twijfelende of bewust van zichzelf geworden robots. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel.

Cyberboy

Jongeren krijgen Cyberboy van Tanja de Jonge cadeau. Ook daarin speelt robotica een belangrijke rol. Wanneer is iemand nog een mens en wanneer een machine? Cyberboy was dit jaar genomineerd voor de Jonge Jury. Het bedoeld voor jongeren van 10 tot 15 jaar, oftewel van groep 7 op de basisschool tot en met 2 vmbo.


 

Download artikel
Reageren