Literaire doe-het-zelvers

Ondertussen op de Britse uitgeefmarkt

Auteur: Robert HeegEducatieve media | Publieksmedia | Vakmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Literaire doe-het-zelvers

Vier keer per jaar berichten we in inct over de immer dynamische Britse uitgeefmarkt. Deze maand: de groei van de self-publishingmarkt. Die neemt dankzij het laagdrempelige e-boek nog steeds toe. Maar voor zelfpublicerende auteurs wordt het wel moeilijker om er iets aan te verdienen.

Eerder dit jaar rapporteerde de NOS dat steeds meer Nederlanders hun eigen boek uitgeven en dat het aantal kleine uitgeverijen groeit. Die trend is in Groot-Brittannië ook al een tijd zichtbaar. Harde cijfers zijn moeilijk te vinden omdat veel onafhankelijke uitgevers geen ISBN’s gebruiken. Maar volgens de voorzichtigste schatting van de Alliance of Independent Authors (ALLi) bestaat 30 procent van de Amazon-bestsellers nu uit onafhankelijke publicaties.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen