Kluitman en KB digitaliseren kinderboeken

Straks meer dan tweeduizend titels beschikbaar

27-06-2017PublieksmediaKluitman en KB digitaliseren kinderboeken Kluitman is de eerste uitgever in Nederland van wie de KB het recente fonds (1940-2000) zal digitaliseren. De kosten ervan dragen ze gezamenlijk. Kluitman, de bekendste producent van kinderboeken, levert meer dan 2600 titels aan uit de jaren 1940-2000. Op een groot deel ervan rust nog auteursrecht, maar dat is in handen van de uitgeverij.

Resultaten breed verspreid

Veel oude bekenden komen nu opnieuw voor het publiek beschikbaar, bijvoorbeeld Pipo de Clown en de Olijke Tweeling, maar ook nieuwe helden als Snelle Jelle en leeftijdloze als Sietse en Hylke van de Kameleon. Ruim 1800 boeken zullen uiteindelijk gratis te vinden zijn via Delpher, meer dan 700 titels komen begin 2018 beschikbaar als e-book voor de leden van de online Bibliotheek. De als steeds goedlopende titels van de Kameleon kunnen straks als e-book gekocht worden.

Samenwerking met andere uitgevers

De KB digitaliseert al jaren boeken, kranten en tijdschriften uit de eigen collectie en uit bezit van andere erfgoedinstellingen en zet de resultaten ervan op Delpher. Daar kan iedereen de teksten gratis raadplegen en downloaden. De KB verkent in overleg met belanghebbenden mogelijkheden om meer uitgeversfondsen – al dan niet integraal – te digitaliseren. Uitgevers die daarvoor belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met de heer Cees Klapwijk.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen