Voetbal International moet re-organiseren

Vijf arbeidsplaatsen gaan verdwijnen

29-06-2017PublieksmediaVoetbal International moet re-organiserenVoetbal International moet gaan re-organiseren wegens tegenvallende resultaten. Vijf van de zestig medewerkers gaan hun baan verliezen. Dat heeft uitgever WPG gemeld.

Het betreft functies in de redactionele hoek, vormgeving en videoproductie. Het voltallige team heeft dit vandaag te horen gekregen. De Ondernemingsraad stemde eerder deze week in met de reorganisatie.
 
Het besluit is een gevolg van tegenvallende resultaten veroorzaakt door een teruglopende markt en daling in abonnees en losse verkoop. Er is dit jaar geïnvesteerd in het nieuwe platform met nieuwe functionaliteiten waarmee VI weer voorop loopt in de voetbal- en mediawereld. Het duurt echter nog even voordat dit rendeert en het rendement van het tijdschrift kan deze investering niet snel genoeg opvangen. Met deze beslissing is het de bedoeling dat VI wendbaarder wordt om zo in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de toekomst. Daarbij moet er gefocust worden op efficiency en gestuurd op kosten.
 
De medewerkers om wie het gaat zijn vanochtend persoonlijk geïnformeerd. Er ligt een sociaal plan dat overeen is gekomen tussen de COR en de WPG-directie.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen