De soap rond VBK: de aandelen

Auteurs en Van der Pluijm boeken winst

14-07-2017PublieksmediaDe soap rond VBK: de aandelenVBK heeft het plan om de aandelenstructuur aan te passen laten varen. De druk van het protest was te groot.

Het plan had als inzet meerdere aandeelhouders aan te stellen. Personeel en management zouden met 26 procent de grootste aandeelhouder worden. Op dit moment hebben zijn 51% terwijl de overige 49% in handen is van ING. Boudewijn Jansen, oprichter en directeur van Bookchoice zou samen met zijn compagnon Erik Jan Vlek  een flink percentage aandelen in handen krijgen, samen meer dan de 26% die personeel en management zou hebben. De aandelen zouden de prijs zijn voor de overname van Bookchoice.

Door die opzet is nu een streep gezet. Met 51% behouden personeel en management de controle. Maar tegelijkertijd wil VBK de digitale toekomst niet uitsluiten. De eerste stap is de acquisitie van Bookchoice BV. "We zitten in een afrondende fase om nieuwe aandeelhouders aan te trekken in plaats van het 49 procent aandeel van ING. De beoogde aandeelhouders zijn Walvis Participaties, Boudewijn Jansen en Erik Jan Vlek."

Daarnaast blijft er  overleg plaats vinden met de schrijvers van Atlas Contact. Dat overleg verloopt volgens VBK op constructieve basis.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen