Regionale dagbladen bereiken helft Nederlanders

Bereik afgelopen jaar gelijk gebleven

31-08-2017Regionale dagbladen bereiken helft Nederlanders Afgelopen jaar heeft ruim de helft van de Nederlanders een regionaal dagblad gelezen. In totaal werden 8,1 miljoen mensen van dertien jaar en ouder bereikt. Print was goed voor 3,4 miljoen dagelijkse contacten, bijna een kwart van de bevolking. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde NOM-rapportages NRM 2017 en NPM-2017 II.
 
Het crossmediale bereik van de regionale nieuwstitels is stabiel gebleven. Er was een lichte stijging bij de digitale kanalen (3%) en een nog lichtere daling in het printbereik (-1%).
 
De bijna twintig regionale dagbladen bereiken samen geheel Nederland. De grootste combinaties zijn AD Dagbladen (in combinatie met landelijke editie) met dagelijks 1,3 miljoen lezers, Holland Media Combinatie met 0,5 miljoen lezers en Noordelijke Dagblad Combinatie met 0,5 miljoen lezers. De Limburgse titels bedienen dagelijks 0,4 miljoen lezers.
 
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen