Het gaat om het vasthouden van de leeshonger

Joost Nijsen, directeur Uitgeverij Podium

Auteur: tekst David Huijzer foto's Anna GreenPublieksmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Het gaat om het vasthouden van de leeshonger

Joost Nijsen is één van die spelers binnen de boekenbranche waar je eigenlijk niet omheen kunt. Hij is altijd bereid om zijn mening in heldere bewoordingen te geven, zoals een aantal jaar geleden op een inct-congres. Omdat zijn uitgeverij Podium dit jaar 20 jaar bestaat, vonden we het de hoogste tijd om weer eens met hem bij te praten.
 
Ooit bezocht ik Nijsen in een monumentaal pand in de Amsterdamse Vossiusstraat, bij het Vondelpark. Tegenwoordig zit Uitgeverij Podium in het Overamstel-gebied, waar ook collegae Overamstel Uitgevers en Maven Publishing hun kantoren hebben. Een hip bedrijventerrein waar ooit een kauwgomfabriek stond.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen