Airport Library Schiphol vernieuwd

Delen van verhalen staat voorop

11-09-2017PublieksmediaAirport Library Schiphol vernieuwdDe vernieuwde Airport Library op Schiphol is onlangs weer geopend. Een bibliotheek met zo’n 500 boeken van bekende Nederlandse auteurs, vertaald in ruim 40 talen als literair visitekaartje voor buitenlandse toeristen. 

De Airport Library biedt naast boeken unieke touchscreens die het beste van cultureel Nederland bieden. De Airport zelf is ook een staaltje van het beste op Nederlands design gebied, waarbij duurzaamheid voorop staat. Zo zijn de bijzonder verlichte kasten gemaakt van meer dan 5.500 oude bibliotheekboeken, gedoneerd door bibliotheken in heel Nederland. Het delen van verhalen staat voorop. Zo is er een zogenaamde “Travel Story”-hoek; een nog nooit eerder vertoonde manier waarin reizigers op bijzondere wijze hun beste tips over reisbestemmingen kunnen delen. Verder heeft de bezoeker speciale toegang tot Muziekweb, de grootste muziekbibliotheek van Nederland.

In samenwerking met uitgevers, boekhandels, bibliotheken, musea, universiteiten en andere organisaties organiseert de Airport Library geregeld evenementen, zoals boekpresentaties, mini-colleges en tentoonstellingen. De bedoeling is om belangrijke schrijvers en wetenschappers hier tijdens hun verblijf op Schiphol te ontvangen en hun kennis en kunde met de bezoekers te delen.

Schiphol was de eerste luchthaven ter wereld met een zogenaamde airport library. In 2010 werd deze geopend. Al snel werd de Airport Library uitgeroepen door buitenlandse bezoekers tot één van de best gewaardeerde plekken op Schiphol. Meerdere luchthavens hebben hierdoor inmiddels een eigen airport library. De huidige vernieuwde Schiphol Airport Library is wederom bedoeld als unieke state-of-the-art publiekstrekker.
De Airport Library is dan ook 24 uur per dag, zeven dagen per week open. De Airport Library bevindt zich in het gebied achter de security en is onderdeel van de Holland Boulevard. Dit is een verassend en uniek gebied, waar kunst, boeken en cultuur samenkomen. 

De Airport Library is een project van Stichting CPNB, de bibliotheken, uitgevers, boekhandels en diverse culturele partners met financiering door het Ministerie van OCW.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen