Peter de Mönnink stopt bij Sanoma

Verder bij Talpa

12-09-2017Peter de Mönnink stopt bij SanomaEind dit jaar zal Peter de Mönnink opstappen als CEO van Sanoma in Nederland en België. Daarna gaat hij verder bij Talpa. Wie De Mönnink zal opvolgen bij Sanoma is nog niet bekend.
 
De overstap is een logisch gevolg van de overname van SBS in juli van dit jaar Toen werd het voornemen van de overstap al geopperd. Peter de Mönnink wordt CCO van Talpa Holding, CEO van SBS en wordt verantwoordelijk voor het bouwen van het Saleshouse, dat de verschillende interne onderdelen van de SBS Groep moet verbinden.
 
Volgens Sanoma-topvrouw Susan Duinhoven is de overstap "een logische volgende stap" voor De Mönnink. De Mönnink zelf laat weten trots te zijn op de "vele successen" die Sanoma de afgelopen jaren heeft geboekt "in een ongelofelijk dynamische markt".
 
"Dit is een mooi moment voor Sanoma om met een nieuwe CEO de uitdagingen van de toekomst aan te gaan die onlosmakelijk aan deze markt verbonden zijn", aldus De Mönnink.
 
Talpa-eigenaar John de Mol: "We zijn op dit moment druk bezig met de vorming van het nieuwe lokale multimediabedrijf met sterke posities in televisie, radio en online. Een belangrijk onderdeel daarvan is de directie die de dagelijkse leiding op zich zal nemen. Peter de Mönnink heeft bij Sanoma en in zijn rol als CEO van SBS aangetoond dat hij uitstekend kan inspelen op het veranderende medialandschap."
 
De Mönnink werkte lange tijd voor Reed Business Information voordat hij in 2014 CEO werd van Sanoma Media en SBS. Een opvolger voor De Mönnink is nog niet aangewezen.

(foto Sanoma)

Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Reageren