John de Mol wil Nu.nl overnemen (update)

Streven naar breed media-imperium blijft

14-09-2017NieuwsmediaJohn de Mol wil Nu.nl overnemen (update)Na de mislukte overnamepoging van TMG heeft John de Mol opnieuw zijn zinnen op een nieuwsmedium gezet: Nu.nl. Volgens bronnen in de financiële wereld, die gesproken hebben met het FD, is de belangstelling serieus. Maar volgens Sanoma staat de nieuwssite niet te koop.
 
De Mol bezit al de televisiezenders van SBS, de radiozenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica en het productiehuis waarmee alles begonnen is – Talpa Media.  Met Nu.nl erbij heeft De Mol bereik op alle media behalve papier.
 
Nu.nl is het grootste online nieuwsmedium van Nederland, met een totaal bereik van ruim zeven miljoen mensen. Dagelijks ontvangen de site en de app samen 1,9 miljoen unieke gebruikers. Volgens de bronnen van het FD is de site € 100 miljoen waard.

Ook De Persgroep, in Nederland eigenaar van de Volkskrant, AD, Trouw en diverse regionale kranten zou interesse hebben om Nu.nl te kopen. Mediahuis zou te druk zijn met de integratie van TMG.
 
Opvallend is dat het nieuws bekend wordt vlak na de overstap van Peter de Mönnink van Sanoma naar Talpa Holding.

Update: Inmiddels heeft John de Mol officieel ontkend dat hij van plan is om Nu.nl te kopen. "Er is geen sprake van een bod, niet op dit moment, niet gisteren en ook niet vorige week", aldus een woordvoerder van Talpa.
 

Download artikel
Reageren