Toch geld verdienen met content op Facebook

Maar de voorwaarden zijn streng

14-09-2017Nieuwsmedia | PublieksmediaToch geld verdienen met content op FacebookFacebook gaat de mogelijkheden vergroten om geld te verdienen met berichten die op het sociale netwerk gepubliceerd worden. Voortaan kan iedereen die meer dan driehonderd kijkers trekt een reclameblok in zijn content plaatsen en daarvoor een vergoeding voor ontvangen. Tot nu toe was dat slechts een handvol partners toegestaan.
 
Maar in de berichten mag een hele boel niet aan bod komen, als je eraan wilt verdienen. Verboden zijn: het gebruik van drugs of alcohol aanmoedigen, aanzetten tot vandalisme of onbehoorlijke taal uitslaan. Ook beelden van bloed, operaties, natuurrampen en criminaliteit zijn taboe en controversiële sociale vraagstukken mogen niet aan bod komen. Oftewel: alles waarmee nieuws verkoopt, mag niet.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen