Google opent nieuwe subsidieronde voor nieuwsinnovatie

Aanmelden tot 12 oktober

14-09-2017NieuwsmediaGoogle opent nieuwe subsidieronde voor nieuwsinnovatieBriljant idee voor een innovatieve nieuwsdienst maar ontbreekt er nog wat aan kapitaal en promotiemogelijkheden? Google Digital News Initiative start een nieuwe innovatieronde. Het idee moet wel aan een aantal criteria voldoen.

Het project moet van nut zijn voor de sector in de breedte en niet alleen voor de indiener. Ook moet er een duidelijke innovatieve digitale component in zitten die voor zowel de nieuwsaanbieder als de consument leuker, handiger, sneller, goedkoper of beter is. Ten slotte moet het project haalbaar zijn. Dat wil zeggen dat de indiener voldoende ervaring heeft of kan inschakelen om het werkend op de markt te brengen.

Ook aan het plan worden eisen gesteld. Dat moet helder leesbaar zijn, niet te diep op de techniek ingaan maar vooral het concept (en het vernieuwende daarvan) benadrukken en bovenal een goede financiële en organisatorische onderbouwing hebben. Grote en middelgrote organisaties moeten bovendien zelf substantieel in het project investeren.
 
Maar daar staat dan directe toegang tot een leger een knappe koppen, een hoop aandacht en financiële ondersteuning tegenover.
 
Lees de details bij Google zelf.
 
 

Download artikel
Reageren