Juncker dringt aan op spoedige aanvaarding btw-voorstel

Tsjechië vooralsnog spelbreker

14-09-2017Educatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | VakmediaJuncker dringt aan op spoedige aanvaarding btw-voorstelDe voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, dringt aan op spoedige aanvaarding van het voorstel om de Btw-richtlijn te herzien.Na aanvaarding is het mogelijk om op digitale publicaties hetzelfde lage btw-tarief te heffen als op gedrukte varianten.

Tegelijkertijd met het uitspreken van de jaarlijkse State of the Union in het Europees Parlement heeft Commissievoorzitter Juncker een routekaart gepresenteerd met Europese wetgevingsvoorstellen voor het komende jaar.
Deze Roadmap for a More United, Stronger and More Democratic Union bevat ook de aansporing om snel overeenstemming te bereiken over het voorstel dat lidstaten de mogelijkheid biedt op digitale publicaties hetzelfde btw-tarief toe te passen als op gedrukte varianten.

In juni bleek Tsjechië spelbreker. De Tsjechische minister van Financiën keerde zich tegen het btw-voorstel, omdat hij op een ander wetgevingsvoorstel onvoldoende bereikte. Unanimiteit, vereist voor aanpassingen aan de Btw-richtlijn, kon daarom niet worden bereikt.
Huidig EU-voorzitter Estland spant zich momenteel in om een doorbraak te forceren, zodat alsnog een akkoord wordt bereikt. Op 10 oktober is de eerstvolgende reguliere vergadering van de Europese ministers van Financiën. Mogelijk keert het btw-voorstel dan terug op de agenda.

Bron: NDP Nieuwsmedia

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen