Gehele redactie stapt op bij Querido Kind

30 auteurs zijn solidair met redacteuren

26-09-2017PublieksmediaGehele redactie stapt op bij Querido KindIn navolging van de redacteuren hebben dertig kinderboekenschrijvers aangekondigd dat ze opstappen bij uitgeverij Querido Kind. Maandag diende de hele redactie van de uitgeverij haar ontslag in, omdat Querido Kind nu ook fysiek gescheiden wordt de literaire uitgeverij Querido.

Querido en Querido Kind werden in 2013 overgenomen door Singel Uitgeverijen, onderdeel van WPG. Tot nu toe waren de uitgeverijen nog wel in hetzelfde pand gevestigd, maar WPG wil dat het jeugdfonds verhuist ‘om de overheadkosten te drukken’. Singel-directeur Paulien Loerts heeft nog geprobeerd om Querido Kids over te nemen zodat het een eenheid met Querido kon blijven vormen, maar dat is afgewezen door WPG.
 
Onder de vertrokken auteurs zijn Guus Kuijer, Toon Tellegen, Joke van Leeuwen, Francine Oomen, Edward van de Vendel, Bart Moeyaert en Anna Woltz. De opgestapte redacteuren zouden plannen voor een doorstart hebben, waarvan deze auteurs ook deel uitmaken.
 
Meer bij NRC.
 

Download artikel
Reageren