Honderd miljoen voor Nederlandse scale-ups en startups

EIF en EZ geven innovatie extra steun

28-09-2017Educatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | VakmediaHonderd miljoen voor Nederlandse scale-ups en startupsHet ministerie van Economische Zaken (EZ) en het Europees Investeringsfonds (EIF) hebben op het Startup-fest bekend gemaakt dat ze honderd miljoen euro extra beschikbaar stellen voor de financiering van scale-ups. Die krijgen kunnen daarmee hun activiteiten verder uitbreiden.
 
Zodra een bedrijf uit de startupfase komt, moet het snel groeien om de voorsprong op de concurrentie te behouden: het idee is immers in de openbaarheid en anderen kunnen me-too-producten of diensten ontwikkelen. In Nederland is het nu voor veel startups lastig om voldoende kapitaal aan te trekken om die groeispurt te kunnen maken.
 
Het investeringsfonds gaat – na uitgebreide toetsing van de levensvatbaarheid van het idee en de stabiliteit van de organisatie – maximaal 50% van de investeringssom leveren. Het fonds richt zich niet op een specifieke sector, ook scale-ups uit de publicatie-industrie kunnen er dus een beroep op doen.  
 

Download artikel
Reageren