Bomberbot leert basisschoolleerlingen programmeren

Uitgeverij lespakketten in top 100 ‘hottest European startups’ van WIRED

02-10-2017Educatieve mediaBomberbot leert basisschoolleerlingen programmerenBomberbot, uitgever van een lespakket waarmee kinderen de basisprincipes van programmeren leren en organisator van codekampen, is door WIRED verkozen tot een van de honderd hotste startups van Europa.
 
Bomberbot biedt leerkrachten een lespakket waarmee ze zonder voorkennis van programmeren of ICT-les kunnen geven. Ook organiseert Bomberbot ook programmeerkampen voor kinderen. Tijdens de vakantie leren de kinderen gedurende deze dagkampen de basisprincipes van het programmeren met Bomberbot. In een week bouwen ze hun eerste eigen website.
 
Cristian Bello, oprichter van Bomberbot: ‘We zijn vereerd dat we door WIRED opgenomen zijn in de top 100 lijst van Europese startups. Het is erg leuk dat we bijvoorbeeld naast onze partner Picnic in de lijst staan. We groeien hard, zowel internationaal als in Nederland. Op dit moment hebben ruim 110.000 kinderen in voornamelijk Nederland, Finland en België programmeerles van hun eigen leerkracht gekregen met Bomberbot. Er lopen momenteel pilots in Amerika, Canada, Hong Kong en Engeland. Wij hebben de ambitie om alle kinderen uit te rusten met de vaardigheden die ze nu en in de toekomst nodig zullen hebben, zoals computational thinking, probleemoplossend vermogen en samenwerken. We komen steeds dichter bij dat doel, maar er is nog genoeg te doen.”
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen