Google eist niet langer vrije doorgang

Paywall ook voor wie via zoekmachine komt

02-10-2017NieuwsmediaGoogle eist niet langer vrije doorgangVolgens The Guardian beëindigt Google het beleid waarin uitgevers ten minste drie nieuwsartikelen per dag per bezoeker gratis toegankelijk moeten maken, op straffe van uitsluiting uit de zoekresultaten. Voortaan mogen uitgevers zelf bepalen of ze de paywall op een kiertje zetten of niet.

Het beleid lag al langer onder vuur. Tycoons als News Corp van Rupert Murdoch en Axel Springer Verlag hebben in duidelijke taal laten weten dat zij hun eigen prijsbeleid willen bepalen. Zij vinden dat Google zijn macht misbruikt als het uitgevers uitsluit die hun content niet willen weggeven. Het bedrijf heeft daar nu gehoor aan gegeven.
 

Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen