Kinderboeken steeds populairder

Goed nieuws bij begin 63ste Kinderboekenweek

03-10-2017PublieksmediaKinderboeken steeds populairderKinderboeken winnen nog steeds aan populariteit. Vorig jaar werden ruim tien miljoen kinderboeken verkocht, ruim 10 procent meer dan het jaar ervoor. Daarmee doet de jeugd het beter dan de volwassenen. In 2012 was het aandeel kinderboeken in de totale boekenverkoop 21 procent; vorig jaar was dat gestegen naar 25 procent.

Kinderen tussen de 7 en 15 jaar houden vooral van leesboeken, gevolgd door stripboeken en informatieve boeken. Vooral jonge kinderen lezen graag. Als ze naar het voortgezet onderwijs gaan, neemt de leeslust duidelijk af.
 
De populariteit van kinderboeken wordt onder meer toegeschreven aan de hoge kwaliteit ervan. "Nederlandse kinderboeken en prentboeken zijn van een heel hoog niveau. Bovendien heeft Nederland dertig kinderboekenwinkels en dat is uniek", zegt een woordvoerder van de CPNB, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, tegen de NOS.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen