Dagblad010: nieuw journalistiek platform

Variant voor Den Haag (070) in de maak

04-10-2017NieuwsmediaDagblad010: nieuw journalistiek platformOoit was Rotterdam een stad waarin de pluriformiteit in de journalistiek gewaarborgd werd met de papieren dagbladen Het Rotterdams Parool, De Rotterdammer, De Maasbode, De NRC, Het Vrije Volk en Het Rotterdams Nieuwsblad. Historische tijden van kiosken, bezorgers en kranten met meestal een politieke of religieuze identiteit.

Nu ziet men die verscheidenheid digitaal. Maar wel erg versplinterd. Daarom wil het nieuwe onafhankelijke digitale Dagblad010 één grote landingsbaan worden, waar de nieuwshonger naar Rotterdam begint en ook kan eindigen.
Dagblad010 publiceert, opinieert en als de democratie het vraagt maakt het tamtam. Non stop. Over Rotterdam-nu, Rotterdam-straks en de romantiek van vroeger. Maar vooral over mensen. Jong en oud. Leuke mensen. IJdele mensen. Gekke mensen. Kanjers. Culthelden. Engnekken. En voor klokkenluiders wordt de loper uitgelegd.

Het nieuwe journalistieke burgerplatform wordt gemaakt door Rotterdamse journalisten met gevoel voor de stad en neus voor nieuws. Maar als ze vinden dat de berichtgeving elders uitgebreider is, brengen ze er de lezer arm-in-arm naar toe. Vernieuwender kan het bijna niet.
Dagblad010 is drie jaar terug vooraf gegaan door de komst van zeven regionale titels: Barendrechts Dagblad, Ridderkerks Dagblad, Zoetermeers Dagblad, Capels Dagblad, Gouds Dagblad, Voorburgs Dagblad en Rijswijks Dagblad. Deze week volgt tevens Dagblad070.

Dagblad010 is sinds vandaag in testfase on line: www.dagblad010.nl
Ook te volgen op Facebook en Twitter, en binnenkort op app.  

Download artikel
Reageren