​Samenvoeging NDC mediagroep en Boom Nieuwsmedia kost banen

53 medewerkers worden boventallig

05-10-2017Nieuwsmedia​Samenvoeging NDC mediagroep en Boom Nieuwsmedia kost banenDe samenvoeging van de week- en nieuwsbladenpoot van NDC mediagroep met die van uitgeverij Boom in Meppel gaat gepaard met verlies van 53 banen.

De krimp van het aantal arbeidsplaatsen is het gevolg van de integratie van beide bedrijven. De grootste klappen vallen op de redacties van de week- en nieuwsbladen, de commerciële afdeling en transport & distributie. Ook productie, ondersteunende diensten en staf leveren in.
De boventalligheid, die wordt gerealiseerd via het afspiegelingsbeginsel, raakt de medewerkers op alle vestigingen, aldus directeur Dina Boonstra van NDC mediagroep.

Lees verder bij Leeuwarden Courant 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen