​Kabinetsmaatregelen voor de uitgeverij en mediasector

NUV zet gevolgen op een rij

16-10-2017Educatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | Vakmedia​Kabinetsmaatregelen voor de uitgeverij en mediasectorVorige week is regeerakkoord 2017-2021 gepubliceerd. Het NUV heeft de voorgestelde maatregelen in het regeerakkoord bestudeerd en constateert dat een aantal maatregelen grote consequenties heeft en serieuze schade aan de sector kan toebrengen.

Het NUV zal, in nauwe afstemming met de vijf brancheorganisaties, zich inspannen om de ongewenste of schadelijke maatregelen aangepast te krijgen. De vijf brancheorganisaties ondernemen vanzelfsprekend ook zelf acties op basis van de voorgestelde maatregelen in het regeerakkoord.

Van de 161 aangekondigde maatregelen springen voor de sector als geheel de volgende 3 in het oog: 
  • De verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent
  • De voorstellen aangaande de tariefstelling bij zzp-ers en het vervangen van de Wet DBA
  • De overheid als uitgever
Lees hier het artikel van het NUV waarin alle gevolgen van het nieuwe regeerakkoord op een rij zijn gezet

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen