​Digitaal bereik magazinemerken stijgt gestaag

Stijging: 5%

20-10-2017Publieksmedia​Digitaal bereik magazinemerken stijgt gestaagHet digitale bereik van magazinemerken stijgt met 5%, terwijl het bereik van print magazines voor de derde keer op rij stabiel is. Dit blijkt uit de op 19 oktober gerapporteerde NOM Mediamerken 2017-III en de NOM Print en Doelgroepmonitor 2017-III.

Het bereik van print magazines is stabiel met een bereik van 11,4 miljoen mensen. Dit is 80% van de Nederlandse bevolking (13 jaar en ouder). De top 5 magazines met het grootste print bereik laat geen veranderingen zien. Kampioen (4,8 miljoen), Libelle (1,6 miljoen), Donald Duck (1,4 miljoen), LINDA. (1,2 miljoen) en Vrouw (1,1 miljoen) behalen van alle magazines in Nederland nog altijd het hoogste bereik.

Stijging digitaal
Naast de NOM Print en Doelgroep Monitor (NPDM 2017-III) publiceert NOM ook NOM Mediamerken 2017-III. Deze publicatie bevat gegevens over het gebruik van mediamerken. In de NOM Printmonitor zijn vragen opgenomen over het digitaal lezen van dagblad- en magazinemerken. Zo wordt inzicht verkregen in het totaal aantal lezers in de afgelopen 12 maanden, ongeacht het platform waarop men leest.

Uit NOM Mediamerken blijkt dat het digitaal bereik van magazinemerken ten opzichte van de vorige meting (2017-II) met 5% is gestegen. Inmiddels lezen 5,7 miljoen mensen magazine content digitaal. Dit is 40% van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder. Top 5 magazines met het hoogste aandeel digitale lezers zijn: Beleggers Belangen (59%), De Verwondering (53%), New Scientist (52%), Radar+ (47%) en TotaalTV (47%).

Crossmediaal
Crossmediaal (print + digitaal) bereiken magazinemerken 13,4 miljoen mensen. Dit is 93% van de NL bevolking 13+. Jaarlijks gebruiken Nederlanders gemiddeld 9 verschillende magazinemerken via de diverse kanalen. Gemiddeld is 20% van de lezers van een magazinemerk een digitale lezer en lezen Nederlanders gemiddeld op 1,6 verschillende devices magazine content.

De NOM Printmonitor 2017-III bevat de gegevens over het bereik van dagbladen en magazines in de periode Q3-2016 t/m Q2-2017. In deze periode hebben 17.224 Nederlanders van 13 jaar en ouder meegedaan aan dit onderzoek. Deze steekproef staat voor 14.338.000 Nederlanders van 13 jaar en ouder.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen