Hearst neemt wereldwijd Rodale Inc. over

Overname heeft ook gevolgen in Nederland

23-10-2017PublieksmediaHearst neemt wereldwijd Rodale Inc. overDe overname van Rodale Inc.'s wereldwijde magazine en boeken activiteiten door Hearst, betekent dat de titels als Runner's World, Men's Health en Women's Health internationaal overgaan naar het portfolio van Hearst.

Hearst blijkt deze weken flink op het overname pad: eerst werd G+J Media al overgenomen en nu dus Rodale Inc, een grote uitgeverij op het gebied van gezondheid en wellness. Het bedrijf heeft een boekendivisie en een magazine-divisie. Naast de genoemde magazine-titels is de uitgeverij ook bekend als de uitgever van het boek 'An inconvenient truth' van voormalig vie-president Al Gore.

WPG Uitgevers
In totaal worden dan 93 edities in 64 landen onderdeel van het portfolio van Hearst. De overname van de titels van Rodale zal naar verwachting begin 2018 een feit zijn. Waarschijnlijk heeft deze overname voor Nederland nog een aardige bijkomstigheid: Men's Health en Women's Health worden in Nederland al uitgegeven door Hearst, Runner's World zit echter bij WPG.

 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen