ThiemeMeulenhoff komt in Duitse handen

Klett Groep neemt aandelen van ING over

02-11-2017Educatieve mediaThiemeMeulenhoff komt in Duitse handenThiemeMeulenhoff, innovatieve uitgeverij en een van de grootste producenten van digitale leermiddelen en schoolboeken in Nederland, is overgenomen door de Duitse uitgever en onderwijsaanbieder Klett Groep. Klett Groep verwerft 100% van de aandelen in de educatieve uitgeverij, die sinds 2013 in handen was van ING Corporate Investments. 

ThiemeMeulenhoff zet met de nieuwe eigenaar en investeerder een belangrijke stap voorwaarts. Eric Razenberg, algemeen directeur van ThiemeMeulenhoff:
"Met Klett Groep als investeerder kan ThiemeMeulenhoff haar positie als learning design-specialist en vernieuwende partner voor het onderwijs verder  verstevigen en uitbouwen. Dit biedt groot vertrouwen voor de toekomst. Wij voelen ons thuis bij het familiebedrijf Klett, dat als grootste educatiebedrijf in Europa het hart volledig bij het onderwijs heeft liggen. Klett omvat een keur aan educatieve activiteiten, van de ontwikkeling van leermiddelen en  vakinformatie voor onderwijsprofessionals tot het rechtstreeks aanbieden van onderwijs. Deze uitgebreide kennis en ervaring past goed bij ons, bij onze missie en bij onze doelstelling om het onderwijs in Nederland blijvend te ondersteunen met flexibele, vernieuwende onderwijs- en leeroplossingen."

 Philipp Haussmann, CEO van Klett Groep en lid van de Klett-familie, is erg verheugd met de toevoeging van ThiemeMeulenhoff aan de groep. "ThiemeMeulenhoff staat bij ons bekend als een sterke, innovatieve speler in de Nederlandse leermiddelenmarkt met een lange historie en uitstekende reputatie. Wij geloven in de strategie en richting van het bedrijf en willen daar graag in investeren en aan bijdragen. Met de overname van TM zien wij voor  Klett Groep een mogelijkheid om onze aanwezigheid in belangrijke Europese markten verder te vergroten."ThiemeMeulenhoff is sinds 2013 in handen van ING Corporate Investments dat de aandelen eerder overnam van mediaconcern NDC-VBK. Rob Engelschman, directeur ING Corporate Investments: 
"ThiemeMeulenhoff was bijna vijf jaar onder de hoede van ING. In die periode heeft de onderneming met succes haar strategie aangescherpt en uitgevoerd. Het is tijd om de onderneming zich verder te laten ontwikkelen met behulp van de kennis en kunde van deze Europese speler op het gebied van educatie. Wij wensen ThiemeMeulenhoff en de medewerkers alle succes voor de toekomst"

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen