Team Querido Kinderboeken vindt onderdak bij Blossom Books

Nieuw imprint: Emanuel

08-11-2017PublieksmediaTeam Querido Kinderboeken vindt onderdak bij Blossom BooksHet voormalig redactieteam van Querido Kinderboeken sluit zich aan bij Blossom Books.

Het redactieteam van Querido Kinderboeken stopte in oktober vanwege een meningsverschil bij hun huidige uitgever. Veel auteurs besloten de redactie te volgen, waardoor ze even geen uitgeverij hadden. Dat is nu opgelost: de redactie begint in een nieuwe imprint opnieuw bij Blossom Books, onder de naam Uitgeverij Emanuel.
Myrthe Spiteri van Blossom Books legt uit: "Ik heb het nieuws toentertijd met ongeloof gevolgd. Tussen de auteurs zaten mijn grootste jeugdhelden en dat zij zonder uitgeverij kwamen te zitten, was ondenkbaar – niet alleen voor hen maar ook voor de toekomst van het kinderboek. Ik heb op persoonlijke noot een bericht gestuurd en ben in contact gekomen met de uitgever van Querido Kinderboeken. Ik hoop dat ik Wendy, haar team en de auteurs een veilige toekomst kan bieden."

Ook voormalig Querido Kinderboeken uitgever Wendy Wilbers is blij met deze stap: "Blossom Books biedt ons de hartverwarmende kans om met het complete team verder te gaan. We krijgen de vrijheid en het volste vertrouwen om zelfstandig onze lijst op te bouwen. We kunnen weer door met het uitgeven van literaire, verrassende en eigenzinnige kinder- en jeugdboeken met de kwaliteit die men van ons gewend is."

Auteurswoordvoerder Edward van de Vendel is blij dat er een oplossing is: "We zijn erg blij dat ons team weer aan het werk kan bij Blossom Books. Daar willen we Myrthe Spiteri en haar investeerders dan ook hartelijk voor bedanken."

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen