Principeakkoord cao voor de uitgeverij

Zwakke positie freelancers onderzocht

09-11-2017Educatieve media | Nieuwsmedia | Publieksmedia | VakmediaPrincipeakkoord cao voor de uitgeverijVakbonden NVJ, FNV, CNV en De Unie hebben een principeakkoord bereikt met werkgevers over een nieuwe cao voor de nieuwsmedia en uitgeverijen. De nieuwe cao loopt van 1 maart 2017 tot 1 juni 2019.
 
De lonen gaan in twee stappen van 1,5 procent omhoog. Ook is er een eenmalige uitkering afgesproken. Omdat de afgelopen jaren veel vaste banen zijn verdwenen en het werk door freelancers en zzp’ers is overgenomen, hebben de partijen besloten de positie van die losse medewerkers te gaan onderzoeken. De druk op de tarieven en de moeite die ze hebben om zich voor hun pensioen en tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren zullen onder meer aan bod komen.
 
De cao moet zowel aan werknemers- als werkgeverszijde nog aan de leden ter goedkeuring worden voorgelegd.

Bron: AD

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen