Eppo van Nispen neemt afscheid van CPNB

Na 7 jaar tijd voor iets nieuws

14-11-2017PublieksmediaEppo van Nispen neemt afscheid van CPNB

Directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer verlaat na ruim zeven jaar per 1 februari 2018 de Stichting CPNB.

"Met pijn in het hart en met groot vertrouwen in de toekomst van de CPNB en haar mensen heb ik besloten mijn bakens te verzetten.

Het was een grote eer en genoegen om leiding te mogen geven aan een van de mooiste stichtingen van Nederland die zich inzet voor zoiets belangrijks als het boek en lezen.”
Van Nispen gaat vanaf 1 februari aan de slag als algemeen directeur bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. "Hier komen voor mij alle zaken samen waar ik in mijn werkende leven mee te maken heb gehad. Tekst, beeld en geluid. Verhalen maken in alle vormen. Een instituut met een rijke collectie en een aantal grote uitdagingen voor de boeg, waarvan het nieuw vormgeven van het museum er slechts een is."

Vernieuwingsdrang
Van Nispen (1964) trad op 1 juni 2010 in dienst bij de CPNB. Hij werd destijds aangenomen vanwege zijn creativiteit en vernieuwingsdrang. Onder zijn energieke leiding werd meteen het Boekenweekgeschenk als e-boek uitgegeven en heel recent werd het Nederland Leest experiment gehouden waarbij een uniek verhaal is geschreven door een bestsellerauteur samen met een literaire robot.

Daarnaast werden zo goed als alle bestaande campagnes vernieuwd en nieuwe succesvolle campagnes zoals de Poëzieweek en de Literatour, de Boekenweek voor jongeren, gelanceerd. Ook was hij de motor achter vele nieuwe initiatieven zoals de Leescoalitie en Jaar van het Boek. Van Nispen wist met zijn inspirerende manier van leidinggeven de CPNB een nieuwe richting te geven.

Het bestuur van de CPNB en adjunct-directeur Esther Scholten hebben het voornemen op korte termijn te beginnen met de werving van een directeur. Bestuursvoorzitter van de stichting CPNB Geneviève Waldmann: "Bestuur en medewerkers laten Eppo van Nispen met spijt gaan. Hij zette bij zijn aantreden deuren en ramen van de CPNB wijd open en heeft de organisatie met tomeloze energie en aanstekelijk enthousiasme een breder draagvlak gegeven, waarbij hij het belang van collectiviteit altijd met verve uitdroeg. Het is een troost dat hij een goed geoliede machine met ambitieuze en gedreven medewerkers achterlaat. Wij gaan naarstig op zoek naar een waardige opvolger."

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen