De Limburger Europese krant van het jaar

Eerste in categorie regionale dagbladen

20-11-2017NieuwsmediaDe Limburger Europese krant van het jaarDe Limburger is uitgeroepen tot ‘Europese krant van het jaar’. Een vijftien leden tellende, internationale jury heeft de designprijs European Newspaper Award aan de krant toegekend, in de categorie regionale dagbladen. De prijs is bedoeld voor de nieuwe vormgeving die de krant vorig jaar invoerde.
 
In haar rapport stelt  de jury dat De Limburger een  "uitermate moderne en visueel vormgegeven voorpagina” presenteert. Verder overweegt ze dat de krant veel varieert met  zijn opmaak en zo een eentonig uiterlijk weet te vermijden. Ook is de jury lovend over de creativiteit waarmee L-Magazine wordt gemaakt, het tijdschrift dat elke zaterdag bij de krant verschijnt.

Waardering

Hoofdredacteur Roy op het Veld van De Limburger  ziet de prijs als een waardering voor "het feit dat we de lezer dagelijks verrassen, niet alleen met onze inhoud, maar ook met de vorm.”
 
De jury maakte een keuze uit inzendingen van  185 kranten uit 27 landen. De award, de enige in zijn soort, wordt volgend jaar in Wenen uitgereikt. Overigens won De Limburger al eens eerder de prijs, in 1999.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Reageren