NRC Media gaat afrekenen op leestijd

Nieuw model voor branded content

28-11-2017Nieuwsmedia | Publieksmedia | VakmediaNRC Media gaat afrekenen op leestijdNRC Media gaat branded conten afrekenen op de zogenaamde 'quality view': als een lezer minimaal 15 seconden in het artikel blijft, gaat de adverteerder pas betalen.

Een artikel kan inhoudelijk nog zo sterk zijn, het moet wel door zo veel mogelijk lezers zo lang mogelijk gelezen worden. Dat is uiteindelijk ook het doel van de adverteerder die aanklopt bij partijen als NRC Media. Het voorbije jaar heeft men bij NRC Media veel learnings opgedaan en met dank aan meetinstrumenten zoals Hotjar en Moat kunnen ze op basis van rapportages, analyseren en optimaliseren op zowel de inhoud, als de indeling en de aanjaging van een artikel.

Doelstelling, oplossing én afrekenmodel moeten synchroon lopen, daarom introduceert NRC een nieuw afrekenmodel. Als men van de adverteerder de vrijheid krijgt om op voorgenoemde onderdelen te optimaliseren dan rekent NRC af op een ‘quality view’. Dit betekent dat een adverteerder alleen betaalt als een lezer tenminste 15 seconden het artikel leest. Die 15 seconden is een kritische grens. Als mensen minimaal 15 seconden in een artikel zitten, dan leert de ervaring dat ze ook doorlezen. 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen