Zelf uitgeven zit in de lift

Er is een heel nieuwe markt ontstaan

Auteur: Michiel HatenboerPublieksmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Zelf uitgeven zit in de lift

Steeds vaker besluiten auteurs om hun boek in eigen beheer uit te geven. In de Angelsaksische landen is het zelf uitgeven de belangrijkste groeimarkt van de boekenbranche, maar ook in Nederland gaan de verkoopcijfers gestaag omhoog.

Schrijven wint aan populariteit, terwijl de meeste uitgeverijen het aantal titels dat ze uitbrengen hebben beperkt. Daardoor komen veel auteurs niet aan de bak tenzij ze hun boeken zelf gaan uitgeven. Het aantal titels dat in eigen beheer wordt uitgegeven is ook in ons land al groter dan het aantal dat door de gevestigde uitgeverijen op de markt wordt gebracht. Self-publishers verkopen echter zelden meer dan enkele honderden exemplaren.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen