Succesvolle self-publisher is schrijver én uitgever

Frank Krake bekijkt per boek wat hij zelf moet doen

Auteur: Michiel HatenboerPublieksmedia
voeg toe aan mijn kennisbank
Succesvolle self-publisher is schrijver én uitgever

Het in eigen beheer uitgeven van boeken begint ook in ons land volwassen te worden. Vorig jaar beleefden we de Nederlandse primeur van een literaire self-publisher die in zijn eentje de bestsellerlijsten wist te bereiken: Frank Krake. Hij wist als schrijver én uitgever een hit te maken van zijn boek Menthol – de zwarte man die Nederland leerde tandenpoetsen. De auteur heeft geen principiële keuze gemaakt om zijn boeken altijd zelf uit te geven. Per boek maakt Krake de keuze tussen alles zelf doen of werken via een uitgever.
 
Tijdens het uitgeven van Menthol heeft hij veel respect gekregen voor de gevestigde uitgevers. De bestseller heeft hij ook niet gepubliceerd via één van de self publishing platforms en Krake maakte zelfs geen gebruik van publishing on demand. Als je het goed wilt doen moet je volgens hem schrijver én uitgever zijn.


Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen