Google waarschuwt als apps ongevraagd gegevens verzamelen

App-makers moeten privacy-beleid hebben

04-12-2017Google waarschuwt als apps ongevraagd gegevens verzamelenVoortaan zal Google een waarschuwing tonen als een Android-app zonder toestemming van de gebruiker gegevens wil verzamelen. De makers van de app moeten niet alleen verantwoorden waarvoor ze bijvoorbeeld toegang tot de locatie-gegevens of het adresboek willen hebben, maar ook hoe ze met die gegevens omgaan.

Als apps in de Google Play Store niet aan die eisen voldoen, wordt er voortaan een waarschuwing vertoond. De nieuwe regels gaan over twee maanden in. Gebruikers kunnen tegen die tijd een hoop waarschuwingen verwachten, omdat de regels niet alleen voor nieuwe apps gaan gelden.

Meer bij tweakers.net
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen