René Leermakers vertrekt bij NBD Biblion

Nog geen opvolger bekend

05-12-2017René Leermakers vertrekt bij NBD BiblionPer 1 april 2018 vertrekt algemeen directeur René Leermakers bij NBD Biblion, de serviceorganisatie voor de bibliotheekbranche. Dit meldt NBD Biblion op zijn site. Leermakers heeft de afgelopen jaren met zijn team gewerkt aan een nieuw NBD Biblion. Daarvoor is de basis nu gelegd, de organisatie is klaar voor de volgende fase. Reden voor Leermakers om zelf ook een volgende stap te zetten.

Leermakers heeft sinds 2015 de organisatie financieel op orde gebracht, de focus op de klant hersteld, processen en werkwijzen gemoderniseerd, prijzen bijgesteld, bindwijzen toegevoegd en de levertijden drastisch ingekort. Daarnaast heeft hij bestaande klantrelaties geïntensiveerd en gebouwd aan nieuwe samenwerkingsrelaties.

Leermakers heeft een innovatieaanpak neergezet waarbij ook buiten het stelsel naar financiering voor programmering wordt gezocht. Deze vernieuwende manier van denken is positief ontvangen in de branche.
De eerste nieuwe producten op het gebied van programmering en dataservices worden dit najaar getest en zullen in het voorjaar van 2018 het levenslicht zien. Voorbeelden zijn De Boekenbakker, Het Geheugenkabinet, #TrendingTopics en de vernieuwde databanken voor Jeugd.

Ton van Vlimmeren, voorzitter bestuur Stichting NBD: “René Leemakers heeft in relatief korte tijd veel voor NBD Biblion betekend. De heer Leermakers heeft veel aangepakt en veranderingen doorgevoerd en wij begrijpen dat hij thans een andere uitdaging zoekt. Wij wensen hem veel succes bij zijn volgende opdracht.”

René Leermakers over zijn aanstaande vertrek: “Met uitermate veel plezier heb ik samen met de medewerkers gewerkt aan een nieuw NBD Biblion. We hebben de relatie met de klant hersteld en werken nauw met hen samen, zodat onze productinnovaties nauw aansluiten bij de wensen van onze klanten. Ik ben trots op de medewerkers die hard hebben gewerkt en veel flexibiliteit hebben getoond bij de grote veranderingen die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. De organisatie is weer klaar voor de toekomst. Ook voor mij persoonlijk is het tijd voor iets nieuws. Wat dat precies zal zijn, weet ik op dit moment nog niet. Nadat ik de overdracht bij NBD Biblion heb afgerond, ga ik eerst tijd inruimen voor een sabbatical. Graag wens ik NBD Biblion, adjunct directeur Nina Nannini, medewerkers, klanten en relaties het allerbeste voor de toekomst!”

Deze informatie is exclusief voor leden

Onbeperkt toegang 

Je kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Aanmelden

Login

Je bent al lid en kunt alle artikelen van inct onbeperkt lezen en downloaden als pdf.
Login
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen