Dagbladmerken bereiken door digitale platforms een miljoenenpubliek

NOM lanceert term: merkbereik

07-12-2017Dagbladmerken bereiken door digitale platforms een miljoenenpubliekDagbladsites- en apps en zorgen voor een ruime verdubbeling van het lezerspubliek.Het crossmediale bereik van nieuwsmedia heeft een enorme vlucht genomen. Ook zijn er veel lezers die zowel de printuitgave als de online platforms bekijken.

Bij veel landelijke dagbladmerken heeft het gecombineerde gebruik van print, web en app geleid tot een miljoenenpubliek. AD en de Telegraaf bereiken ieder maandelijks de helft van de Nederlanders (13+).
Dat blijkt uit de nieuwe rapportage NOM Mediamerken, gebaseerd op printcijfers uit NOM en online bereik uit NOBO.

Merkbereik
Om mediamerken onderling te kunnen vergelijken heeft NOM het nieuwe kengetal ‘merkbereik’ geïntroduceerd. Merkbereik, gebaseerd op bereik per maand, is beschikbaar voor de media die in beide onderzoeken zijn opgenomen.

Voor vrijwel alle nieuwsmerken is het bereik van web en app nu groter dan dat van print. De enige uitzondering daarop is Metro. Die titel behaalt maandelijks alleen al met de gedrukte uitgave een bereik van ruim 4 miljoen. De digitale Metro voegt daar nog ruim een miljoen lezers aan toe.

De digitale platforms bedienen veel consumenten die ook de printuitgave lezen. Dit is in lijn met de uitgeefstrategie van veel uitgevers. Met een combinatie van media zijn zij in staat om hun publiek maatwerk te bieden. De achtergronden uit de gedrukte krant of e-paper worden op die wijze aangevuld met actuele berichtgeving via app, web of sociale platforms.

Lees verder bij NDP Nieuwsmedia

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen