AD wint prijs voor online video-documentaire 'Achter buurten'

'Treitervlogger' Ismail Ilgun blijkt schot in de roos

20-12-2017AD wint prijs voor online video-documentaire 'Achter buurten'Voor zijn minidocumentaires over probleemwijken in Nederland voor AD.nl ontving voormalig treitervlogger Ismail Ilgun (20) een Hashtag Award voor ‘Beste Online Video of Format’.

Ilgun ontving de vakprijs in de categorie Beste Online Video voor zijn serie ‘Achter Buurten’, te zien op AD.nl. De jonge vlogger trekt achterstandswijken in als het Utrechtse Kanaleneiland, het Eindhovense Woensel of de Rotterdamse wijk Spangen. Als voormalige hangjongere weet hij door te dringen tot de buurtbewoners.
"Achter Buurten is het perfecte voorbeeld van het omarmen van problemen", licht jurylid Suzanne Pronk de keuze voor Ismail toe. "Rolmodellen zoals Ismail worden ingezet om de problematiek aan te kaarten en het juiste voorbeeld te geven."

Op 18 december vond de eerste editie van de Hashtag Awards in het Compagnietheater te Amsterdam plaats. De awards zijn in het leven geroepen voor alles en iedereen die online video content maakt. Speciaal voor de awards is er een vakjury geselecteerd die de genomineerden en winnaars bepaald hebben voor 2017. In de jury zaten onder meer professionals van onder meer TMG, Endemol, Emerce. G+J, VodafoneZiggo
Er is geen onderscheid gemaakt door wie de content wordt geproduceerd en op welk platform het wordt uitgezonden, zolang de intentie maar made-for-digital is. 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen