Blendle gaat mee in podcast-ontwikkeling

Iedere ochtend aantal artikelen in Blendle Audio

11-01-2018NieuwsmediaBlendle gaat mee in podcast-ontwikkelingDe digitale kiosk Blendle sprint op de trein die podcast heet: vanaf vandaag is er Blendle Audio, een podcast met drie of vier interessante voorgelezen artikelen.

Audio (podcast) begint ook in Nederland steeds populairder te worden, en als het hippe Blendle ook mee gaat doen, dan kun je zeggen dat de ontwikkeling serieus aan het worden is. Volgens Alexander Klöpping is het concept zo simpel, dat het eigenlijk vreemd is dat het nog niet bestaat in Nederland. Behalve het voorlezen voor blinden en slechtzienden is er geen dienst die nieuws artikelen voorleest.
Volgens Klöpping is audio hot en is de trend vergelijkbaar met video waarbij diensten als Netflix terrein winnen ten koste van TV. De podcast is in zijn optiek het alternatief voor radio luisteren waarbij vooral jongeren deze vorm zullen omarmen.

Met Blendle Audio kan de luisteraar zich laten bijpraten tijdens het sporten of autorijden. De dienst is voorlopig alleen beschikbaar voor gebruikers van Blendle Premium. Blendle gaat voor het inspreken gebruik maken van een eigen radiostudio waarbij men vooral jonge (radio)talenten d ekans wil geven.

In onderstaande video legt Alexander Klöpping het nog even uit:

Download artikel
Reageren