Tsjechie lanceert opmerkelijke boek-promotie

Zakelijk aftrekbare boek-vouchers voor personeel

12-01-2018Tsjechie lanceert opmerkelijke boek-promotieTsjechië gaat, in navolging van buurland en voormalig landgenoot Slowakije, het kopen van boeken ondersteunen door vouchers die voor ondernemers aftrekbaar zijn aan te bieden.

Bedrijven in Tsjechië kunnen vanaf 1 januari 2018 hun werknemers vouchers geven om boeken te kopen. Deze vouchers zijn voor de bedrijven aftrekbaar van de belastingen. Buurland Slowakije heeft deze mogelijkheid al langer en daar heeft het de boekverkoop gestimuleerd. De boekenvouchers zijn naast vakantievouchers en vouchers voor farmaceutische producten zeer populair.
De Tsjechische branche-organisatie voor boekverkopers en uitgevers verwacht dat de wetgeving de boekverkoop met 2-3% op jaarbasis kan doen groeien. Daarnaast is er de hoop en verwachting dat met deze maatregel werknemers met lage lonen makkelijker boeken kunnen kopen, dat ze wellicht ook makkelijker boeken voor hun kinderen kunnen kopen en dat zo de leesvaardigheid ook bevorderd kan worden.

Eén klein haakje aan het verhaal is dat de branchevereniging nog steeds in gesprek is met de regering om de BTW op boeken te verlagen: die is op dit moment relatief hoger dan in andere landen, nl. 10%.

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
inct.easyread: Hoe ontwikkel je een bladformule?
Prijs: € 3,99
In een bladformule worden de basiskenmerken van een magazine beschreven. Wat wil een tijdschrift overbrengen en hoe gebeurt dat? Met die vaste formule proberen tijdschriften hun specifieke doelgroep aan te spreken. In deze inct.easyread wordt besproken...
direct bestellen