IPON stimuleringsaward voor VO Content

Stimulans voor open leermateriaal

09-02-2018Educatieve mediaIPON stimuleringsaward voor VO ContentDeze week  ontving VO-content de IPON Stimulerings Award 2018. Juryvoorzitter Louis Hilgers reikte de Award uit aan Ron Zuijlen - directeur-bestuurder van VO-content - aan het einde van de eerste beursdag van de IPON 2018. 

"VO-content heeft de Nederlandse leermiddelenmarkt in beweging gebracht en gestimuleerd open leermateriaal serieus te gaan nemen. Docenten worden weer eigenaar van hun lesmateriaal en zijn minder afhankelijk van het keurslijf van een volledige vaststaande methode." aldus het juryrapport.

Stichting VO-content werkt samen met scholen in het voortgezet onderwijs aan de geleidelijke overgang naar onderwijzen en leren op maat. Basis hiervoor vormt open en online leermateriaal dat maatwerk mogelijk maakt: de Stercollecties. Alle Stercollecties vallen onder een Creative Commons licentie zodat docenten het leermateriaal kunnen combineren, aanpassen en aanvullen naar hun eigen onderwijswensen.

Volgende fase voor VO-content
Ron Zuijlen reageerde verheugd op de bekendmaking: "We realiseren ons dat het allemaal nog niet “klaar” is en deze IPON Award stimuleert om te blijven werken aan open leermateriaal door en voor docenten." Getuige ook de volgende fase waar VO-content aan begint met de ontwikkeling van zogenaamde Stercollecties 2.0. 
In het voortgezet onderwijs is de behoefte aan gepersonaliseerd leren en maatwerk voor individuele leerlingen sterk toegenomen. Veel deelnemende scholen geven aan dat zij behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardig, flexibel, digitaal leermateriaal dat hiervoor ingezet kan worden. Hiervoor worden de Stercollecties de komende jaren volledig herzien.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Tijdschriftmarketing
inct.easyread: Tijdschriftmarketing
Prijs: € 4,99
Hoe bereik je de lezer met je tijdschrift? En hoe bind je hem of haar? Zijn er naast losse verkoop, abonnementen en advertenties nog meer inkomstenbronnen? Femke Leemeijer van Kantoor Fifty Four geeft antwoord op deze vragen, én meer.
direct bestellen