Amazon begint LHTB fonds

Topple Books geeft stem aan discussie over sexualiteit en gender

28-02-2018PublieksmediaAmazon begint LHTB fondsAmazon Publishing, de uitgeeftak van Amazon, start een nieuwe imprint: Topple Books. Dit fonds richt zich specifiek op de LHTB (in het engels LGTBQ) groep

De nieuwe imprint komt onder de leiding van filmmaker, auteur en LHTB-activiste Jill Soloway. Het fonds zal zich richten op vrouwelijke auteurs van minderheden en schrijvers die vallen binnen de LHTB groep. De eerste boeken worden in 2019 verwacht.
Volgens Soloway, die onder meer voor Amazon de bekroonde series I Love Dick en Transparent maakte, moet de nieuwe imprint vooral de discussie en sociale veranderingen rondom sexualiteit en gender aanwakkeren. Soloway wil met het imprint zorgen dat juist de stemmen van mensen die nu niet gehoord worden luider kunnen klinken.

Topple Books valt binnen het literaire imprint Little A van Amazon Publishing. Mikyla Bruder, uitgever bij Amazon Publishing zegt dat Amazon Publishing en Little A boeken willen uitgeven van een breed scala van auteurs om te inspireren, te verbinden en ook om te vermaken.

Het is een opmerkelijk stap  van Amazon, juist in tijden dat in USA de diversiteit onder druk lijkt te staan en minderheden enigszins in de hoek gedreven lijken.
 

Download artikel
Reageren


Producten
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
inct.easyread: Uitgeven in eigen beheer
Prijs: € 4,99
Uitgevers kunnen zo maar een prachtboek over het hoofd zien. En een auteur die zelf uitgeeft houdt meer over. Selfpublishing is populair, maar succesvol uitgeven is niet eenvoudig. Om een (e-)boek uit te geven heb je inderdaad niet meer per se een...
direct bestellen


inct.easyread: Dossier e-books publiceren
inct.easyread: Dossier e-books publiceren
Prijs: € 7,99
Digitaal lezen wint nog steeds aan populariteit. Daarom is het logisch om een boek (ook) digitaal uit te geven. Bij het maken publiceren en verkopen van een digitale publicatie moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij zetten de zaken op een rij.  
direct bestellen


inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
inct.easyread: Sociale media voor uitgevers
Prijs: € 7,99
Welke sociale media zijn er, wat is hun nut voor uitgevers en hoe werk je ermee? Sociale media zijn overal. Voor sommige mensen zijn ze zelfs de belangrijkste of enige toegangspoort naar het internet. Je kunt de sociale media op verschillende manieren...
direct bestellen